Miholjsko ljeto još samo do subote, u nedjelju pad temperature

Srna
Miholjsko ljeto još samo do subote, u nedjelju pad temperature

Beograd - Miholjsko ljeto u Srbiji trajaće do nedjelje, 21. oktobra, kada, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slijedi pad temperature i slaba kiša.

Meteorolog Đorđe Đurić rekao je da će do subote, 20. oktobra, vrijeme biti identično današnjem, sa temperatorom od 20 do 25 stepeni Celzijusovih, a od nedjelje slijedi prava jesen.


"U nedelju, 21. oktobra, biće pojačan severozapadni vetar, očekuje se i naoblačenje koje će doneti slabu kišu. Ona će padati u južnim predelima Srbije", rekao je Đurić za "Blic".

On je naveo da će temperatura u nedjelju pasti i vratiti se na normalne vrijednosti za ovo doba godine i iznosiće od 13 stepeni na sjeverozapadu zemlje do 19 na jugoistoku. Jutarnja temperatura biće od šest do 12 stepeni Celzijusovih.

Prema njegovim riječima, ne očekuje se jače zahlađenje, pa će maksimalna dnevna temperatura biti oko 15 stepeni Celzijusovih, što je uobičajeno za treću dekadu oktobra.

Đurić je rekao da još nema najava obilnijih padavina, pa će se do kraja oktobra zadržati vrijeme u kome će biti "red sunca, oblaka i slabe kiše".

On je naveo da će novembar nastaviti u istom stilu, odnosno maksimalna dnevna temperatura biće oko 13 stepeni Celzijusovih, što je malo iznad prosjeka.

Uz povremeno kišovite dane, najviša dnevna temperatura će se spustiti do oko 19 stepeni, dok će od 12. novembra uslijediti pad temperature na ispod 16, a 15. novembra na ispod 12 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana