Михољско љето још само до суботе, у недјељу пад температуре

Михољско љето још само до суботе, у недјељу пад температуре 17.10.2018 21:59 | Срна

Београд - Михољско љето у Србији трајаће до недјеље, 21. октобра, када, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, слиједи пад температуре и слаба киша.

Метеоролог Ђорђе Ђурић рекао је да ће до суботе, 20. октобра, вријеме бити идентично данашњем, са температором од 20 до 25 степени Целзијусових, а од недјеље слиједи права јесен.


"У недељу, 21. октобра, биће појачан северозападни ветар, очекује се и наоблачење које ће донети слабу кишу. Она ће падати у јужним пределима Србије", рекао је Ђурић за "Блиц".

Он је навео да ће температура у недјељу пасти и вратити се на нормалне вриједности за ово доба године и износиће од 13 степени на сјеверозападу земље до 19 на југоистоку. Јутарња температура биће од шест до 12 степени Целзијусових.

Према његовим ријечима, не очекује се јаче захлађење, па ће максимална дневна температура бити око 15 степени Целзијусових, што је уобичајено за трећу декаду октобра.

Ђурић је рекао да још нема најава обилнијих падавина, па ће се до краја октобра задржати вријеме у коме ће бити "ред сунца, облака и слабе кише".

Он је навео да ће новембар наставити у истом стилу, односно максимална дневна температура биће око 13 степени Целзијусових, што је мало изнад просјека.

Уз повремено кишовите дане, највиша дневна температура ће се спустити до око 19 степени, док ће од 12. новембра услиједити пад температуре на испод 16, а 15. новембра на испод 12 степени Целзијусових.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица