Masovni ubica sahranjen u Senti

B92
Masovni ubica sahranjen u Senti

Senta - Na Gradskom groblju u Senti sahranjen je Rade Šefer (55) iz Sente, koji je u nedjelju 17. maja u Oromu i Martonošu ubio šest bliskih osoba.

Opelo je održao pravoslavni sveštenik, a pored sinova Vlastimira i Aleksandra i majke Ilonke, sahrani je prisustvovalo pedesetak njegovih najbližih rođaka i prijatelja, piše B92.

Jožef Šili iz Čoke, došao je da se oprosti od kolege sa posla.

“Kod restruktuiranja preduzeća, pre nekoliko godina, postao je višak i otišao je na tržište rada. Znam da nije voleo što mu supruga povremeno odlazi na rad u inostranstvo, ali nikada zbog toga nije pravio poseban problem, pa me je vest o masakru koji je priredio šokirala“, kaže Šili.

Zbog narušenih porodičnih odnosa, dan poslije svadbenog veselja, na kom su se vjenčali njegov sin Vlastimir i Natalija Bajtai, Rade Šefer ubio je hicima iz lovačke puške šestoro ljudi.

U nedjelju ujutro , najprije je u Oromu usmrtio taštu i tasta Gizelu i Jenea Traćika, a potom u Martonošu prijatelje Šandora i Karolinu Bajtai, njihovu kćerku, a svoju snaju Nataliju i bivšu suprugu Rožu Šefer.

Stravičan pohod ubice zaustavio je, štiteći svoju suprugu, koju je Šefer ranio i maloljetnog sina, gost na svadbi iz Francuske Emanuel Danžon, koji ga je usmrtio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana