Марјановић наводио полицајце да не виде Јеленино тијело

blic.rs
Марјановић наводио полицајце да не виде Јеленино тијело

Београд - Вјештачења, свједочења и форензичке анализе у истрази убиства пјевачице Јелене Крсмановић несумњиво обарају одбрану Зорана Марјановића да му је жена одједном нестала из вида 2. априла на насипу. Докази јасно показују да је Зоран морао да види злочин.

Како стоји у оптужници против Зорана Марјановића, која је подигнута 9. фебруара, пјевачица Јелена Крсмановић тог 2. априла 2016. године нестала је на дијелу насипа у Црвенки који је потпуно прегледан. Ако би неко на том потезу стајао и гледао дјевојку како трчи, сасвим сигурно би могао да види куда она иде.

Томе у прилог иде и изјава Бориса Пуцића, полицајца из Борче, која се налази у оптужници, а којег је Зоран Марјановић позвао пошто је наводно примјетио да му нема супруге.

Овај човјек запослен је као полицајац у ПИ Борча, а на територији овог мјеста живи годинама. За њега је насип у Црвенки врло познат терен, те је његова изјава о потрази за Јеленом једна од кључних у истрази овог убиства, пише Блиц.рс

"Посебно наглашавам да док сам се налазио на насипу само сам прегледао леву страну насипа, односно ону ка Дунаву због тога што је десна страна (гдје је Јеленино тијело пронађено) могла визуелним прегледом у потпуности да се сагледа и сматрао сам да нема потребе да се ни визуелно више прегледа та десна страна, с обзиром на то да је све видљиво, што није био случај са страном ка Дунаву”,  објаснио је Пуцић.

Према његовим ријечима, десна страна насипа, гдје је касније пронађено Јеленино тијело, јесте чистина.

"Ту има отприлике 30-50 метара чистине, односно травнате површине која се завршава шибљем иза којег иде канал у којем такође расте шибље, с тим што напомињем да ја нисам ни знао да се ту налази неки канал, никада нисам прилазио туда”, казао је Пуцић пред тужилаштвом.

 Ова изјава несумњиво обара Зоранову одбрану да му је жена "нестала пред очима", на чистини, те чак и да није он убио своју жену, морао је да види ако се нешто дешавало.

Како је казао у својој одбрани, приликом саслушања код тужиоца 15. септембра 2017. године, он и њихова ћеркица кренули су за Јеленом ходајући по насипу. Његова удаљеност од места злочина није била велика. А како је стајао на насипу у правцу Црвенке, ка Борчи, могао је да види читав потез на ком је била Јелена: од подножја насипа, шипражја, канала до улице и сусједног канала. То значи да је могао да види и њу како трчи и њен нестанак.

Ниједног тренутка у дану и ноћи потраге није спомињао други дио насипа гдје је заправо лежало Јеленино беживотно тијело, иако је стајао поред ње док је умирала, наводећи истрагу на погрешан траг.

Томе у прилог иде и вјештачење мобилних које указује на то да је у вријеме пјевачицине смрти Зоран Марјановић био управо непосредно поред мјеста злочина и да је Зоранов сусрет са Јеленом, "на отвореном простору између 16.56 и 17.04 био неизбјежан".

Зоран Марјановић ухапшен је 15. септембра 2017. године након што су полиција и тужилаштво дошли до доказа који директно указују на то да је он починилац крвничког убиства његове супруге Јелене. На његовим панталонама пронађено је блато које одговара блату из канала гдје је пјевачица убијена. Зоран је, према оптужници, иако тврди супротно, био на мјесту злочина. Такође, Јеленина крв откривена на задњем сједишту Марјановићевог "мерцедеса" необорив је доказ против њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана