Макрон у Београду 6. и 7. децембра

Танјуг
Макрон у Београду 6. и 7. децембра

Београд - Предсједник Француске Емануел Макрон 6. и 7. децембра боравиће у званичној посјети Београду, гдје ће бити дочекан како доликује, рекао је данас генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.

Селаковић је истакао да ће Макрон у Београду бити дочекан на прави начин, као што и доликује предсједнику Француске, државе савезнице која је и прије 100 година помогла Србији да се консолидује и побиједи у Великом рату.

“Да је председник Француске планирао намерно да увреди Србију не би долазио у посету Београду”, рекао је за Телевизију “Прва” Селаковић и нагласио значај посјете Макрона, будући да је ријеч о првој посјети неког француског предсједника Србији.

Он каже да су добар однос Србије са Француском пореметиле “несрећне деведесете” године прошлог вијека, као и недавна грешка протокола у Паризу на церемонији поводом обиљежавања стотину година од завршетка Првог свјетског рата.

На церемонији обиљежавања 100 година од окончања Првог свјетског рата у Паризу предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи се на званичној трибини нашао у близини најистакнутијих свјетских лидера, док је предсједник Србије Александар Вучић био смјештен на супротну страну са нижерангираним званицама.

Због таквог протокола амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолини упутио је извињење предсједнику Србије и српском народу, истакавши да је то била грешка за жаљење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана