МУП Србије: Ухапшено 139 особа због дроге и оружја

МУП Србије: Ухапшено 139 особа због дроге и оружја 03.12.2017 18:05 | Агенције

Београд - Припадници Министарства унутрашњих послова су у више одвојених акција претходних дана ухапсили 139 особа због сумње да су починили кривична дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Због посједовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 96 особа од којих је одузето укупно 128,5 килограма опојне дроге, а откривено је и седам лабораторија за производњу различитих наркотика.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшене су 43 особе, а код њих је, између осталог, пронађено 14,5 килограма експлозива, два ручна ракетна бацача „зоља“, 56 пушака, 36 пиштоља и револвера и шест бомби, саопштио је МУП.

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић похвалио је све припаднике полиције који су, како је рекао, у претходних седам дана напорним радом и активностима запленили велику количину наркотика и оружја.

„Припадници полиције су у претходних седам дана успели да ухапсе 139 лица, од тога 96 лица која су ухапшена због продаје и поседовања наркотика и од њих је одузето скоро 129 килограма дроге. Такође, ухапшена су и 43 лица због поседовања и промета оружја и муниције. На територији Београда, Суботице, Шапца и Зрењанина откривено је седам илегалних лабораторија, међу којима и оне за узгајање халуциногених печурака које су посебно ретке“, рекао је Стефановић.

Што се запљене наоружања тиче, он је рекао да је одузето је 56 пушака међу којима више аутоматских, 36 пиштоља и револвера, два ракетна бацача „зоља“, 6 бомби и преко 5.000 комада муниције.

Министар Стефановић је, као значајну ствар, посебно истакао одузимање 14,5 килограма експлозива, од чега је 11 килограма одузето посебном активношћу људи из СБПОК-а у фабрици ''Крушик'', гдје је један од запослених покушао да изнесе и прода више од 11 килограма војног експлозива огромне разорне моћи.

„Желим да се захвалим људима из полиције који су овако добрим радом показали да не постоји период када не раде, да полиција у сваком тренутку хоће да покаже да је посвећена борби против трговине наркотицима и наоружањем и да ћемо и у наредном периоду бити посвећени овим задацима којима чинимо да Србија буде стабилнија и безбеднија“, закључио је министар Стефановић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица