МИ6 планирао убиство Милошевића, план примјењен на принцезу

Novosti.rs
МИ6 планирао убиство Милошевића, план примјењен на принцезу

Лондон - Бивши припадник МИ 6 Ричард Томлинсон тврди да је Слободан Милошевић био мета те британске обавјештајне службе која је за то разрадила посебан план.

Како наводе "Вечерње новости", тај план је касније примјењен за уклањање британске принцезе Дајане.

"Новости" пишу да је та сазнања Томлинсон изнио још прије десет година пред Високим судом правде у Лондону, а његове тврдње добиле су на актуелности након недавне изјаве пензионисаног обавјештајца Џона Хопкинса (80), који тврди да је лично учествовао у акцији "уклањања" принцезе од Велса.

Према Томлинсоновим тврдњама које су се нашле и у документарном филму о мрачном дјеловању британске обавјештајне службе МИ 6 "Прљава игра", некадашњи предсједник СРЈ требало је да буде убијен 1993. на начин да то изгледа као саобраћајна несрећа.

Као мјесто за тај план изабран је тунел у Швајцарској, недалеко од Женеве гдје је Милошевић требало да учествује у међународној конференцији о бившој Југославији.

План је био да се несрећа изазове када Милошевићева лимузина буде ишла преко планине, паљењем јаких свјетала или ласера који би заслијепели Милошевићевог возача.

Наводно је процијењено да би такав сценарио имао највеће шансе за смртни исход. Очевици несреће у тунелу, у којој је страдала принцеза Дајана, тврде да су прије незгоде видјели засљепљујућа свјетла.

 "То је само једна у низу језивих случајности између плана атентата на Милошевића и смрти лејди Дајане", тврди Томлинсон.

Он даље тврди да се одустало од плана за ликвидацију Милошевића, али је тај сценарио примјењен на уклањање принцезе Дајане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана