Лет Београд - Пекинг послије 17 година

Агенције
Лет Београд - Пекинг послије 17 година

Београд - Предсједница Владе Србије Ана Брнабић дочекала је у петак на аеродрому "Никола Тесла" први авион на линији између Пекинга и Београда, преко Прага, која је успостављена послије 17 година.

Она је изразила наду да ће за неколико мјесеци бити успостављен директан лет између Београда и Пекинга и додала да Србија и Кина, у овом тренутку, имају заједничке пројекте вриједне више од шест милијарди долара, а да је у првих седам мјесеци ове године трговинска размјена увећана за десет одсто у односу на прошлу, док је извоз из Србије у Кину увећан за чак 134 одсто. То, подвукла је Брнабићева, довољно говори о томе колико су се Србија и Кина зближиле у посљедњих неколико година.

Авионом кинеске компаније "Хајнан ерлајнз" "ербас А330-300", који је традиционално дочекан воденим шмрковима, у Србију је допутовало више од 20 привредника из Кине и представника пословних асоцијација. Нова авио-линија ће се у почетку обављати преко Прага на рути Београд - Праг - Пекинг, али путници неће морати да излазе из авиона.

Лет на линији Београд - Праг - Пекинг траје око 12 сати и 30 минута. Повратне карте на тој линији се могу купити за 457 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана