Lešić tvrdi: Tito sahranjen u mom dvorištu

Lešić tvrdi: Tito sahranjen u mom dvorištu 14.02.2018 04:54 | O2

Beograd - Naslijednik možda i najbogatijeg Srbina uoči Drugog svjetskog rata kaže za O2 da je zdanje u Užičkoj u kome se danas nalazi Kuća cvijeća njegovo.

Međutim, kako kaže, nije mu vraćeno, jer je Zakon nepravedan. U Agenciji za restituciju kažu: Kuća cvijeća neće biti vraćena.

Umjesto i poslie Tita...Tito, ova priča počinje sa: i prije Tita...Miloš Savčić.

Pitali smo praunuka šta bi bilo sa kućom cvijeća da mu se vrati?

"Ja ne znam nije normalno da se ljudi sahranjuju u tuđem dvorištu", kaže Vladimir Lešić, praunuku Miloša Savčića, Udruženje srpska liga.

"Kao i svi ostali mi znamo to je veliki predmet ono što je nerealno to je vraćanje Kuće cveća, to se neće dogoditi to su spekulacije i medijska naklapanja", rekao je direktor Agencije za restituciju, Strahinja Sekulić.

Savčićevog potomka neki iz šale, pitanje koliko neslane, zovu srpski Rokfeler. Vladimir pita ko koči, zašto se imovina ne vraća i poručuje: Zakon o restituciji je diskriminišući.

Inicijativa za ocijenu ustavnosti tog zakona već je podnijeta Ustavnom sudu, trenutno se traži 25 poslanika koji će svojim potpisom inicijativu pretvoriti u prijedlog i tako ubrzati proces ocijene ustavnosti.

"Ono što mi predlažemo jeste neka vrste supstitucije sva ona imovina koja se ne racionalno koristi, i može sumnjivim privatizacijama da završi u ko zna čijim rukama treba da se vrati vlasnicima", rekao je ispred Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Hoće li i kuća cvijeća biti predmet obeštećenja? Ne zna se. Priča kaže da je Tito bacio oko na zdanje u Užičkoj još sredinom tridesetih godina prošlog vijeka, a neki su ga tada čuli da je rekao E ovdje ću živjeti.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica