Lavrov: Neprikriveni pritisak zapada na Rusiju i Srbiju

Srna
Lavrov: Neprikriveni pritisak zapada na Rusiju i Srbiju

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija i Srbija postaju objekti neprikrivenog pritiska Zapada, a zapadne zemlje pokušavaju da iskoriste interes Srbije ka evrointegracijama protiv Rusije.

On je za televiziju "Rusija 1" podsjetio da je i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio da Zapad pokušava da primora Srbiju na antiruske stavove zarad evrointegracija, prenosi "Sputnjik".

Lavrov je ispričao i o toplom prijemu tokom svog boravka u Srbiji, gdje je veliki broj ljudi, uprkos kiši i snijegu, prisustvovao ceremoniji polaganja vijenaca u memorijalnom kompleksu "Oslobodiocima Beograda".

"Nisu plaćeni ljudi bili na tim dešavanjima - građani su došli samoinicijativno. Takav odnos mi imamo, jer volimo naše zemlje, a pored toga Srbi vole i Rusiju, kao što i Rusi vole Srbiju", dodao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije Lavrov je u Srbiji boravio u dvodnevnoj posjeti 21. i 22. februara, kada se sastao sa najvišim političkim vrhom Srbije i Republike Srpske i prisustvovao brojnim dešavanjima u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana