Лагала да су јој дјеца болесна па новац трошила на провод

klix.ba
Лагала да су јој дјеца болесна па новац трошила на провод

Београд - Верица Јанковић (31) из Београда добијала новац од хуманих људи представљајући се као очајна мајка чији су син и ћерка на самрти.

"Мој син Филип има само седам мјесеци, два пута му је оперисано срце. У марту је трећа операција, а ја немам новца за терапију. Умирао ми је на рукама. Са седам мјесеци се бори за живот. За његову терапију потребно је од 50.000 до 100.000 динара. Ја те паре немам. Плачем сваки дан и молим се да мој анђео оздрави”.

Овако је прије годину дана за Курир причала Верица Јанковић (31), која је у сриједу ухапшена у полицијској акцији "Аурора" због сумње да је преваром од неколико стотина грађана узела више од два милиона динара. Против Јанковићеве је поднијета кривична пријава.

Јанковићева се сумњичи да је дуже вријеме у медијима пласирала неистините приче о свом и лошем здравственом и материјалном стању сина и ћерке. Грађани и фирме су јој уплаћивали помоћ, коју је она трошила на личне потребе, али је неосновано подизала и кредите. Јанковићева се сумњичи да је у заблуду довела више десетина правних и физичких лица, објашњава извор Курира.

Како се сазнаје, полиција је Јанковићеву раскринкала на основу прича из медија.

– Са новинарима је контактирала или лично, или преко жене која се представљала као њена кума Веселинка. Некада је причала да живи у Крњачи, а некада на Карабурми. Такође, за већину здравствених проблема своје дјеце није имала медицинску документацију, а причала је и да је ћерки Ани (5) прије неколико година дала бубрег – каже наш саговорник.

Подсјетимо, у разговору за Курир Јанковићева је испричала да је њен син Филип рођен са срчаном маном која није установљена одмах.

– Два мјесеца након рођења почео је да се гуши, скроз је поплавио. Била сам ван себе! Одмах смо отишли у КБЦ "Драгиша Мишовић", гдје су ми рекли да ми дијете умире. Хитно је превезен у Тиршову, гдје је оперисан. Као самохрана мајка једва преживљавам, немам гдје адекватно ни да га окупам и оперем, а камоли за лијекове. Филип мора да пије посебно млијеко, које кошта 650 динара. Имам још једну кутију у кући, не знам како ћу да набавим нову кад немам ни 10 динара у новчанику. Љубила бих и руке и ноге сваком ко би нам помогао, то су моји анђели и њихово здравље ми је најбитније – испричала је тада за Курир Јанковићева.

Верица је, према ријечима саговорника живјела двоструки живот, имала је неколико рачуна у различитим банкама, а тај новац који су јој људи уплаћивали је користила за весеља, крштења, одласке на море и проводе на плажама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана