Kuglica sa brojem 21 oštećena

Agencije
Kuglica sa brojem 21 oštećena

Beograd - Kuglica sa brojem 21, zbog koje je i pokrenuta istraga nakon sumnji u regularnost izvlačenja 59. kola igre Loto, bila je oštećena, tvrdi list "Blic".

Kako navodi "Blic", policijsko vještačenje je pokazalo da je ta loptica oštećena, kao i da "nije oštećena u bubnju".

Sumnju u regularnost izvlačenja izazvao je trenutak kada je u direktnom TV prenosu, nakon izvlačenja tri broja (4, 33, 12), umjesto izvučenog četvrtog po redu, broja 27, na ekranu ispisan broj 21.

Ubrzo se na ekranu pojavio i peti broj 27, računar je odmah izračunao i broj dobitnika sa pet pogodaka, a zatim je iz bubnja izašao broj 21.

Dva dana nakon toga direktor DLS Aleksandar Vulović podnio je ostavku iz "moralnih razloga". Dan ranije, on je rekao da je sve bilo apsolutno regularno i da je problem sa izvučenim brojevima i njihovom prikazu tokom TV prenosa bio grafičke prirode, a ne problem sa tokom izvlačenja.

Kako saznaje B92, pojedini radnici DLS bili su u četvrtak na poligrafskom ispitivanju, a ministar policije je rekao da će biti još saslušanja.

Takođe, Stefanović je rekao da je zaplenjena i računarska oprema i da će loptice biti veštačene.

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog policiji za prikupljanje informacija i obaveštenja radi utvrđivanja svih činjenica i eventualnoj krivičnoj odgovornosti u vezi sa izvlačenjem brojeva.

Srpski premijer Aleksandar Vučić je rekao da policija radi svoj posao i da će "ako je bilo krivičnog dela, odgovorni odgovarati", a najavio je i promene u samoj DLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana