Кристијан Голубовић покушао самоубиство

Глас Српске
Кристијан Голубовић покушао самоубиство

БЕОГРAД - Aлександар Кристијан Голубовић (41), који је недавно ухапшен због сумње да је трговао наркотицима, покушао је самоубиство у притвору у Београду, јавили су хрватски медији.

Голубовића је, претпоставља се, највише погодило што је притворена и његова 60-годишња мајка Миланка. Кристијан и Миланка су смјештени у одвојене ћелије у притворским просторијама београдске полиције.

- Током цијеле вечери он је дозивао мајку из своје ћелије. Изгледа да га је ужасно погодило што је и она ухапшена због његових глупости - кажу свједоци.

"Боље да сам абортирала него тебе што сам родила", био је одговор његове мајке.

Голубовић је тражио од чувара још један покривач због хладноће и они су му удовољили. Све је изгледало нормално, док у једном тренутку стражари нису чули лупање о врата и зидове ћелије.

Чувари су ушли у ћелију у којој се налазио и нашли Голубовића како виси. Наиме, објесио се покривачем. Позвана је хитна помоћ, која је убрзо стигла и успјели су га спасити.

Виши суд у Београду окончао је јуче истрагу против Голубовића, и још петоро припадника његове групе осумњичене за трговину дрогом, и списе предмета прослиједио тужилаштву, јавио је Танјуг.

Портпарол суда Душица Ристић рекла је да је истражни судија јуче прослиједио списе предмета Вишем тужилаштву у Београду које у року од 15 дана треба да одлучи да ли ће подићи оптужницу против осумњичених, затражити допуну истраге или ће одустати од кривичног гоњења.

Осим Голубовића истрагом је обухваћена његова мајка Миланка (60) Сафет Ибровић, Мирсад Фујаљкић и Урош Вуковић и Марко Пољак.

Полиција је Голубовића и његову групу ухапсила 16. јануара у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом и Вишим тужилаштвом.
Та група се терети да се у дужем периоду бавила трговином наркотика на линији Нови Пазар - Београд, а Голубовић се сумњичи и за држање и промет оружја и експлозивних материја. Он је прије годину дана пуштен из затвора у Пожаревцу, гдје је издржао казну од четири године затвора због изнуде 3.000 евра и килограма златног накита од једног брачног пара.

Биографија

Од младих дана познат је у криминалним круговима, а хапшен је више пута, поред осталог у акцији "Сабља". Суђено му је и као вођи криминалне групе која је изнудила 15.000 евра од Петра Зечевића, власника агенције из Сремске Митровице. Познат је и по бјекству из грчког затвора Маландрино, у којем је служио казну од 14 и по година због оружане крађе.

Голубовић је један од преживјелих из култне књиге и филма "Видимо се у читуљи", али и особа која има можда и најдужи робијашких стаж у Србији. Затворске казне издржавао је у Грчкој и Србији, а прије годину дана пуштен је из затвора у Пожаревцу, гдје је издржао казну од четири године због изнуде 3.000 евра и килограм златног накита од једног брачног пара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана