Кријумчарили мигранте од Косова преко БиХ до западне Европе

Срна
Кријумчарили мигранте од Косова преко БиХ до западне Европе

Београд - Полиција у Србији ухапсила је организатора и осам припадника организоване криминалне групе, због кријумчарења више од 90 миграната са подручја Косова и Метохије, преко централне Србије, БиХ, Хрватске и Словеније, до земаља западне Европе.

Организована криминална група коју је предводио Ф.Г. мигрантима је, како се сумња, омогућавала недозвољен прелаз границе између Србије и БиХ преко ријеке Дрине, а за ову услугу им наплаћивала и до 3.000 евра по мигранту.

Полиција је, приликом претреса, код осумњичених пронашла 7.170 евра, два пиштоља и два аутомобила која су користили за кријумчарење миграната, саопштио је МУП Србије.

Акција је спроведена на подручју Шапца, Лознице, Прибоја, Сјенице и Руме, а резултат је вишемјесечне међународне сарадње са полицијама БиХ, Хрватске и Словеније.

Ова група је кријумчарила људе од октобра прошле године до почетка јануара ове године, а ухапшена након вишемјесечне истраге усмјерене на откривање кривичних дјела у вези са кријумчарењем људи.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, ухапшени су организатор криминалне групе Ф.Г. и чланови М.Т, З.А, Д.Љ, Д.Ђ, Р.К, Т.К, Р.М. и Г.С, док се за једном особом трага.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал, а кривична пријава биће поднесена и против Е.Б, који се тренутно налази на издржавању казне затвора.

У оквиру ове акције, у БиХ почетком фебруара ухапшено је 16 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана