Kosovo: Uhapšeno 15 lica zbog terorizmap

Srna
Kosovo: Uhapšeno 15 lica zbog terorizmap

Priština - Kosovska policija saopštila je da je jutros uhapsila 15 lica osumnjičenih za krivično djelo "rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova".

U saopštenju policije navodi se da su hapšenja rezultat višemjesečne istrage u saradnji sa tužilaštvom. Tokom policijske operacije pretreseno je 16 lokacija na kojima su uhapšeni osumnjičeni i zaplijenjen materijal vezan za krivično djelo, uključujući elektronska sredstva, koji će poslužiti kao dokaz.

Akcija policije je obuhvatila Prištinu, Prizren, Mitrovicu, Gnjilane, Uroševac i Peć, navodi se u saopštenju.

Pozivajući se na policijske izvore, mediji navode da je među uhapšenima političar Fuad Ramići, predsjednik partije "Islamski pokret jedinstva" i imam Velike džamije u Prištini Šefćet Krasnići, koji je nedavno bio saslušan u policiji, a njihove kuće u Prištini su pretresene.

Uhapšen je, kako se navodi, i hadžija iz Mitrovice Ekrem Avdiju i nekoliko imama sa Kosova.

Prištinski mediji na albanskom jeziku navode da je u Kačaniku uhapšeno lice čiji su inicijali Š.K. /24/, prijatelj Ljavder Muhadžerija, koji se priključio džihadistima "Islamske države" i brutalno ubijao u Siriji, a koji je u avgustu ubijen u borbama sa kurdskim odbrambenim snagama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana