Kosmajcu privremeno oduzeta imovina

Agencije
Kosmajcu privremeno oduzeta imovina

Beograd - Viši sud u Beogradu oduzeo je nedavno uhapšenom Dragoslavu Kosmajcu imovinu za koju se sumnja da je stečena kriminalnim djelatnostima.

Sudija za prethodni postupak usvojio je prijedlog Višeg tužilaštva i 20. novembra donio rješenje kojim se Kosmajcu privremeno oduzima imovina, saopšteno je danas iz Višeg suda.

Kosmajac ima pravo da uloži žalbu Krivičnom vanpretresnom vijeću Suda u roku od osam dana.

O trajnom oduzimanju imovine može se odlučivati tek po pravosnažno okončanom krivičnom postupku koji se završi osuđujućom presudom.

Više tužilaštvo provodi istragu protiv Kosmajca, zbog krivičnih djela podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Postupkom protiv Kosmajca obuhvaćene su još tri osobe, od kojih se Drago Milidrag i Milan Rapaić terete za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, a Vera Bojić za prevaru.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić označio je Kosmajca kao najvećeg narkodilera u državi.U "Bijeloj knjizi organizovanog kriminala" MUP Srbije iz 2001. godine Kosmajaca se navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana