Космајцу привремено одузета имовина

Агенције
Космајцу привремено одузета имовина

Београд - Виши суд у Београду одузео је недавно ухапшеном Драгославу Космајцу имовину за коју се сумња да је стечена криминалним дјелатностима.

Судија за претходни поступак усвојио је приједлог Вишег тужилаштва и 20. новембра донио рјешење којим се Космајцу привремено одузима имовина, саопштено је данас из Вишег суда.

Космајац има право да уложи жалбу Кривичном ванпретресном вијећу Суда у року од осам дана.

О трајном одузимању имовине може се одлучивати тек по правоснажно окончаном кривичном поступку који се заврши осуђујућом пресудом.

Више тужилаштво проводи истрагу против Космајца, због кривичних дјела подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, а београдско Прво основно јавно тужилаштво због пореске утаје, противправног заузимања земљишта и фалсификовања исправе и преваре.

Поступком против Космајца обухваћене су још три особе, од којих се Драго Милидраг и Милан Рапаић терете за кривично дјело злоупотребе службеног положаја, а Вера Бојић за превару.

Премијер Србије Александар Вучић означио је Космајца као највећег наркодилера у држави.У "Бијелој књизи организованог криминала" МУП Србије из 2001. године Космајаца се наводи као један од најзначајнијих трговаца дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана