Kiša skratila Paradu ponosa u Beogradu

Kiša skratila Paradu ponosa u Beogradu 17.09.2017 15:44 | B92

Beograd - Beogradska Parada ponosa pod sloganom "Za promenu" održana je u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga do Trga Republike.

Paradu je otvorila počasna kuma pjevačica Jelena Karleuša, a potom je krenula šetnja Ulicom kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom do Trga Republike.

Kolona od oko 1.000 učesnika Parade ponosa stigla je oko 13.30 na Trg Republike. Građani su nosili transparente na kojima piše: "Za promenu" i "Na Prajd se dolazi, na Prajd se ne poziva".

Kolona se kretala iza kamiona sa kojeg se čula muzika, učesnici nose šarene balone, zastave duginih boja, a atmosfera je bila kao na zabavi.

Poslije zvaničnog završetka Parade ponosa, učesnici su namjeravali da ostanu još na Trgu republike uz muziku, ali je počela jaka kiša.

Predstavnik organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić najavio je da će Parada naredne godine biti održana u istoj nedjelji između 10. i 16. septembra i da očekuje još veći broj učesnika nego danas.

"Pozivam vas da nas sledeće godine bude još više, a mi ćemo se potruditi da napravimo još bolji program", rekao je Miltić.

Tokom šetnje, kod Igumanove palate, policija je privela jednog mladića koji je pritrčao uzvikujući: "Sodomija - krivični zakonik!"

Na ulicama je pojačano prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije, ali reporter B92 sa lica mjesta javlja da policije ima dva ili tri puta manje nego na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica