Киша скратила Параду поноса у Београду

Б92
Киша скратила Параду поноса у Београду

Београд - Београдска Парада поноса под слоганом "За промену" одржана је у Београду шетњом учесника од Цветног трга до Трга Републике.

Параду је отворила почасна кума пјевачица Јелена Карлеуша, а потом је кренула шетња Улицом краља Милана, Теразијама, Коларчевом до Трга Републике.

Колона од око 1.000 учесника Параде поноса стигла је око 13.30 на Трг Републике. Грађани су носили транспаренте на којима пише: "За промену" и "На Прајд се долази, на Прајд се не позива".

Колона се кретала иза камиона са којег се чула музика, учесници носе шарене балоне, заставе дугиних боја, а атмосфера је била као на забави.

Послије званичног завршетка Параде поноса, учесници су намјеравали да остану још на Тргу републике уз музику, али је почела јака киша.

Представник организационог одбора Параде поноса Горан Милетић најавио је да ће Парада наредне године бити одржана у истој недјељи између 10. и 16. септембра и да очекује још већи број учесника него данас.

"Позивам вас да нас следеће године буде још више, а ми ћемо се потрудити да направимо још бољи програм", рекао је Милтић.

Током шетње, код Игуманове палате, полиција је привела једног младића који је притрчао узвикујући: "Содомија - кривични законик!"

На улицама је појачано присуство униформисане полиције, као и возила и опреме Жандармерије, али репортер Б92 са лица мјеста јавља да полиције има два или три пута мање него на прошлогодишњој Паради поноса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана