Kапетан Драган ускоро излази на слободу?

Agencije
Kапетан Драган ускоро излази на слободу?

Загреб - Драган Васиљковић, познат као капетан Драган, осуђен је на 15 година затвора. Пресуда је неправоснажна, а Васиљковић би ускоро могао на слободу, пише "Индекс"

Тај портал, позивајући се на изјаву Васиљковићевог адвоката Томислава Филаковића, наводи да је Драган Васиљковић већину казне већ одслужио, јер је прије више од 11 година ухапшен у Аустралији, а обично се вријеме проведено у притвору рачуна у затворску казну.

"Ако знамо да су двије трећине казне издржане, онда је казна издржана у цијелости. То подразумијева да се приступи извршењу казне. О томе ћемо се договарати хоћемо ли тражити упућивање на издржавање прије правоснажности или нећемо. Формално је заправо одслужена казна и ово би у том смислу била очекивана пресуда да покрије досадашњи екстрадицијски притвор и истражни затвор", изјавио је Филаковић.

Он је казао да је његов клијент, с обзиром на то да је 11 година и 11 мјесеци био у екстрадиционом притвору и истражном затвору, практично већ одслужио казну.

Филаковић сматра и да, ако Васиљковић затражи упућивање на издржавање казне затвора прије правоснажности пресуде, може одмах захтијевати и условни отпуст, јер је за то испуњена законска претпоставка.

Васиљковић је проглашен кривим за двије тачке оптужнице - злостављање затвореника на Книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини.

Аустралија га је изручила Хрватској у јулу 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана