Kacin: Samo sloga Srbe spasava

Kacin: Samo sloga Srbe spasava 26.03.2013 21:40 | Tanjug

Brisel - U EP je prvi put jedinstvena delegacija Srba sa Kosova, sjever i enklave sa rukom u ruci. Bravo Srbi, samo sloga Srbe spasava, poručio je Kacin na svom Tviter.

Kacin je danas primio delegaciju Srba sa Kosova i izjavio da svi jednodušno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da među nama postoji čvrst konsenzus u vezi sa dijalogom na visokom nivou između Beograda i Prištine", izjavio je Kacin za Tanjug nakon razgovora s delegacijom u čijem su sastavu bili narodni poslanici Skupštine Srbije, ali predstavnici kosovskog parlamenta.

Prema njegovim riječima, u delegaciji u kojoj su bili predstavnici Srba kako sa sjevera Kosova, tako i oni južno od Ibra, izrazili su mišljenje da su neka konkretna rješenja predviđena Ahtisarijevim planom "adekvatna i dobra".

"Da Srbi južno od Ibra nisu prihvatili ova rješenja i izborili formiranje novih opština sa srpskom većinom, predsjednici vlada Srbije i Kosova ne bi imali o čemu pregovarati, a još manje o zajednici srpskih opština koja će uključiti svih deset opština i na sjeveru i jugu", rekao je izvjestilac.

Kacin se danas u Briselu iza zatvorenih vrata sreo sa Oliverom Ivanovićem, Ranđelom Nojkićem, Dejanom Radenkovićem, Petrom Miletićem i poslanikom Liberalnodemokratske stranke Zoranom Ostojićem.

Sastanak je, kako je rečeno u Kacinovom kabinetu, bio dio redovnih konsultacija s političkim akterima iz Srbije i regiona.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica