Јужноафрички медији: Ко је мушкарац убијен у Београду?

Танјуг
Јужноафрички медији: Ко је мушкарац убијен у Београду?

Кејптаун - Јужноафрички сајт “Њуз 24” тврди да је мушкарац који је убијена на Новом Београду био извор информација за књигу о пореским аферама Џејкоба Зуме.

Такође, како се наводи, он је био повезан са Нафизом Модаком који, тврде, хара подземљем у Јужној Африци.

Овај сајт тврди да је убијени мушкарац Горгија Горг Дармановић био извор за књигу јужноафричког новинара Жака Поа “The Presidnet's Keepers”, која је разоткрила сумњиве малверзације у које је бивши предсjедник Зума наводно био умjешан.

“Њуз 24” наводи и да се име мушкарца убијеног у Београду појавило у случају изнуђивања новца у чијем је средишту Модак.

У јануару је, на суду у Кејптауну, током разматрања Модаковог захтjева за кауцију у случају изнуђивања, полицијски пуковник који истражује о тучама у клубовима, Шарл Кинеар, рекао да је особа којој је Модак телефонирао у Србији “иста она особа која је дала информације за првих неколико поглавља “The Presidnet's Keepers”,.

Кинеар је при том, тврди јужноафрички сајт, мислио на Дармановића.

“То показује у каквим је односима Модак са људима у јужноафричкој влади”, рекао је тада Кинеар.

Дио снимљеног разговора који је Модак имао, очигледно, са Дармановићем, емитован је током разматрања захтјева за кауцију које је трајало од половине децембра 2017. до краја фебруара 2018, наводи јужноафрички сајт.

Раније у недјељу, београдски медији су пренијели да је мушкарац стар око 50 година, на кога је око подне пуцано из ватреног оружја на Новом Београду, преминуо неколико сати касније у Земунској болници.

Тањугу је претходно у МУП-у речено да се пуцњава догодила око 12 сати у Улици алексиначких рудара 3-5, након чега је повређени још увијек давао знаке живота.

Како наводи Б92 убијени је рођен у Јоханезбургу и његова ликвидација доводи се у везу са организованим криминалним групама које се у Јужноафричкој Републици баве шверцом и продајом наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана