Још једна жртва ланчаних судара, несрећу изазвао камион којим је управљао њемачки држављанин

Танјуг
Још једна жртва ланчаних судара, несрећу изазвао камион којим је управљао њемачки држављанин

Јагодина - У ланчаним сударима јутрос на аутопуту Београд - Ниш, погинуло је седам особа, рекла је Тањугу саобраћајна полиција на мјесту удеса.

Према процјени полиције, на мјесту удеса, лакше и теже повреде је задобило 35 до 40 особа, а оштећено је преко 40 возила, од којих су нека потпуно уништена.

На том дијелу аутопута догодиле су се, јутрос око 7:20, двије саобраћајне несреће, по једна у оба смјера, једна од друге удаљена око 400 метара.

У саобраћајној полицији прецизирају да су три особе погинуле на траци из правца Ниша, и четири на траци из правца Београда.

Љекари у болницама у Јагодини и Ћуприји имају пуне руке посла.

У Општу болницу у Јагодини смјештено је седам повријеђених особа - двоје држављана Србије и по један Њемац, Грк, Турчин, Албанац и Пољак.

Како је Тањугу изјавио директор болнице Милош Лукић, једна особа је пребачена на Одељење неурохирургије у Ћуприји, а остале су задржане у Јагодини, и ради се о хируршким и ортопедским повредама.

“Повреде су озбиљне, али нико није животно угрожен”, рекао је Лукић.

Према незваничним информацијама, судар је у првом тренутку изазвао камион којим је управљао њемачки држављанин, који се закуцао у камион испред себе, да би потом дошло до ланчаног судара свих у колони иза.

“Кретао сам се из правца Ниша неком нормалном брзином. Била је нека сумаглица, а када сам прошао Мораву – зид. Ништа се не види. Толика је магла била. Почео сам одмах да кочим, сустигао сам камион испред себе, стао, изашао из камиона и већ су возила почела да се ударају”, рекао је за РТС један од возача.

У Ургентном центру Опште болнице у Ћуприји, централне и највеће здравствене установе између Београда и Ниша, на збрињавању повређених “ангажовани су бројни лекари укључујући и директора Слободана Гајића”, речено је Тањугу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана