Јевтић: Срби се неће понашати уцјењивачки

Срна
Јевтић: Срби се неће понашати уцјењивачки

Београд - Министар за заједнице и повратак у новој влади самопроглашеног Косова Далибор Јевтић изјавио је да влада у Приштини зависи од гласова Српске листе, али да се ова листа неће понашати уцјењивачки, већ коректно и да ће рјешавати проблеме Срба.

"То ће бити наш приступ. Ми нисмо ушли у овај процес да бисмо уцењивали већ да бисмо решавали проблеме, а проблеме морамо да решавамо са нашим комшијама Албанцима, јер са њима овде живимо", рекао је Јевтић за Радио-телевизију Србије.


Он је навео да уласком Српске листе у владу Срби могу да очекују могућност рјешавања нагомиланих проблема, а међу приоритетима наводи формирање заједнице српских општина, повратак расељених и опстанак оних који су остали, рјешавање питања узурпиране имовине...

Одговарајући на питање како ће бити ријешен повратак Срба на Косово, Јевтић је подсјетио да влада самопроглашеног Косова зависи од гласова "Српске листе", тако да ће они имати "другачији механизам у доношењу одлука".

"Ми у овом тренутку желимо да вратимо све оне који желе да се врате на Косово. Према неким нашим подацима, тај број је око 20.000. Морамо да направимо јасну стратегију са новом владом, јасан план да се ти људе врате у што краћем року. За то ће бити потребна финансијска средства и политичка подршка нове владе", објаснио је Јевтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана