Izglasana nagodba o “Agrokoru”, za nju je bilo čak 80,2 odsto povjerenika

novac.hr
Izglasana nagodba o “Agrokoru”, za nju je bilo čak 80,2 odsto povjerenika

Oko 300 opunomoćenika na ročištu glasali su za nagodbu povjerenika “Agrokora" s ukupno 80,2 posto ukupnih potraživanja (27 milijardi kuna).

Na ročište su bili pozvani svi povjerenici (njih više od 3.000) bez obzira na to da li su njihova osoprena ili odobrena, prenosi portal Novac.hr.

Sutkinja je kazala kako će možda već u četvrtak Trgovački sud donijeti rješenje kojim će potvrditi zakonitost nagodbe vjerovnika, a nakon toga slijede žalbe Visokom trgovačkom sudu koje moraju podnijeti u roku od osam dana nakon sto rješenje bude na oglasnoj ploči 8 dana. Tek nakon dovršetka žalbenog postupka nagodba će postati pravomoćna.

Nakon prvog glasanja pravo glasa dobili su svi povjerenici čija potraživanja su bila osporena.

Prije početka ročišta iz vanredne uprave "Agrokora" su izjavili da se očekuje dolazak između 1.000 i 1.500 povjerenika, te da je iznos utvrđenih nenamirenih potraživanja 23,4 milijarde kuna (oko 6,2 milijarde maraka).

Postupak glasanja odvijao se u dvije faze, s tim da se prva faza glasanja odnosila na odobravanje prava glasa povjerenicima osporenih potraživanja, a druga faza se odnosila na glasanje povjerenika o samoj Nagodbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana