Ивановић убијен са шест метака из дуге деветке

Агенције
Ивановић убијен са шест метака из дуге деветке

Београд - Обдукциони налаз је показао да је лидер покрета Слобода, демократија, правда Оливер Ивановић јутрос убијен са шест метака из пиштоља "дуга деветка", рекао је Танјугу директор Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици Милан Ивановић.

"Постоји шест улазних рана и четири излазне, два метка су се задржлаа у тијелу. Повреде су у предјиелу гоњег јдела грудног коша", прецизирао је Ивановић након обдукицје која је трајала око четири сата.

Према његовим ријечима, хици су повриједили виталне органе Ивановића, горњу аорту, шупљу вену и јетру, усљед чега је дошло до тренутног искрварења.

Директор болнице је додао је тијело убијеног Ивановића након обдукције преузела породица.

На челу тима обдуцената била је обдуцент Сузана Матејић са Медицинског факултета у Косовској Митровици, а присуствовали су јој и представници Еулекса и представници Института за судску медицину из Приштине.

Након обдукције тијело убијеног Ивановића однијето је у његов породични дом, а у сриједу ће бити транспортовано за Београд, гдје ће бити сахрањен, на Новом Гробљу.

Он је у уторак ујутро упуцан приликом доласка у страначке просторије у Косовској Митровици, око 8:15.

Полиција има информације о власнику аутомобила

Косовска полиција има информацију о власнику аутомобила којим је побјегло лице које је у уторак ујутро извршило атентат на предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, рекао је директор Косовске полицијске службе Шпенд Мађуни."Имамо довољно информација да пронађено власника аутомобила", рекао је Мађуни, који није желио да саопшти више детаља да, како каже, не би угрозио истрагу која се интензивно води.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у Приштини рекао да аутомобил није имао регистарске таблице, али да је полиција успјела да добије информације потребне за утврђивање поријекла возила и идентификује његовог власника.

Шеф оперативе Косовске полицијске службе за регион Сјевер Косова Жељко Бојић изјавио је раније у уторак да су на мјесту убиства Ивановића пронађени докази који ће полицији помоћи у расвјетљавању случаја.

У Косовској Митровици је ситуација мирна, а велики број грађана прислужује свијеће на мјесту убиства и одаје почаст једном од најутицајнијих Срба са сјевера Косова.


Директор КП: Формирана специјална јединица за истрагу убиства

Директор косовске полиције Шпенд Мађуни изјавио је да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Оливера Ивановића, као и да ће полиција урадити све што може како би се расвјетлио овај случај.

Додао је да полиција има информације у чијем је власништву у одређеном периоду било запаљено возило, пронађено након убиства, пренео је Радио слободна Европа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана