Ivanović praćen prije ubistva

Agencije
Ivanović praćen prije ubistva

Priština - Prva saradnica Olivera Ivanovića Ksenija Božović istakla je da je ubijeni lider GI SDP bio praćen i da se cijeli proces istrage razvodnjava.

Ona je istakla da je dva puta davala izjavu u vezi sa ubistvom, dok je iz tužilaštva u Beogradu, koje takođe vodi istragu, stigao samo jedan, nezvaničan poziv.

Navela je da izjavu nije dala jer je poziv stigao u kratkom roku, a drugi put nije pozvana da to učinu, te je okarakterisala Ivanovićevo u ubistvo kao “sistematski organizovano političko profesionalno ubistvo”, uz potvrdu da je bio praćen. Božovićeva je rekla i da je dobila odgovor da kamere na kući gdje se nalaze prostorije GI SDP, a na čijem ulazu je ubijen Ivanović nisu radile od 4. januara do deset minuta po ubistvu Ivanovića.

- To su mi takođe potvrdili i pojedini predstavnici međunarodnih organizacija. Međutim, ja nisam videla te kamere. Ali s obzirom na to da znam ličnost Olivera Ivanovića i da smo znali da ima različite pretnje, on ne bi dozvolio zbog svih nas da ne rade, a posebno da ne rade 12 dana. Sada apelujem da nam se vrati taj risiver. Četiri meseca je prošlo, ako su imali šta da vide, pošto kažu da nema ničega, neka nam vrate, da pokušamo mi da vidimo šta možemo da uradimo. Ali, da je logično nije, i moja je tvrdnja da ne mogu da verujem u tako nešto - objasnila je Božovićeva.

Ona je ispričala i da je prva došla na mjesto nesreće, te da je ispred kancelarija stranke zatekla policajca koji joj je rekao da je Ivanović doživio srčani udar.

Navela je i da je primijetila čaure, da mu ih je pokazala, ali i da je odgovor policajca bio “ko zna od kada su tu”, a da je potom mobilnim telefonom “nekoga pozvao”.

- Istražna jedinica došla je tek 20 minuta nakon ubistva - objasnila je Božovićeva i ponovila da je mjesto ubistva bilo neobilježeno sve do njihovog dolaska.

Ona kaže i da se danas ništa više ne zna nego što se znalo na dan kada je Ivanović ubijen, te da je stekla utisak da je razlog za prebacivanje predmeta u Specijalno tužilaštvo “curenje informacija. Istakla je i da je Ivanović praćen od kad je izašao iz zatvora i da je on toga bio svjestan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana