Istragu o ubistvu Ivanovića da vode samo kosovske institucije

Srna
Istragu o ubistvu Ivanovića da vode samo kosovske institucije

Priština - Zamjenik šefa Misije SAD na Kosovu Kolin Hajlend na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Fljamurom Sefajem ponudila je punu podršku SAD u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, ali je zatražila da istragu vode kosovske institucije.

Sefaj je rekao da su istražne institucije samoproglašenog Kosova spremne da sarađuju sa drugim akterima koji sa više informacija mogu da doprinesu rješavanju slučaja.


On je zahvalio Hajlendovoj za "kontinuiranu podršku SAD u izgradnji kapaciteta institucija za sprovođenje zakona na Kosovu, kao i na opštoj podršci koju ta zemlja pruža Kosovu", prenosi Sputnjik.

Radio-televizija Kosovo na srpskom jeziku juče je prenijela da je na sjednici savjeta za bezbjednost samoproglašenog Kosova ocijenjeno da se, ako bude potrebna pomoć ili ekspertiza u rasvjetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, može zatražiti i profesionalna pomoć od poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog Ef-Bi-Aj-a.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara, ujutro ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Zvanični Beograd najoštrije je osudio ubistvo i okvalifikovao ga kao teroristički akt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana