Истрагу о убиству Ивановића да воде само косовске институције

Срна
Истрагу о убиству Ивановића да воде само косовске институције

Приштина - Замјеник шефа Мисије САД на Косову Колин Хајленд на састанку са министром унутрашњих послова самопроглашеног Косова Фљамуром Сефајем понудила је пуну подршку САД у истрази о убиству Оливера Ивановића, али је затражила да истрагу воде косовске институције.

Сефај је рекао да су истражне институције самопроглашеног Косова спремне да сарађују са другим актерима који са више информација могу да допринесу рјешавању случаја.


Он је захвалио Хајлендовој за "континуирану подршку САД у изградњи капацитета институција за спровођење закона на Косову, као и на општој подршци коју та земља пружа Косову", преноси Спутњик.

Радио-телевизија Косово на српском језику јуче је пренијела да је на сједници савјета за безбједност самопроглашеног Косова оцијењено да се, ако буде потребна помоћ или експертиза у расвјетљавању убиства Оливера Ивановића, може затражити и професионална помоћ од познатих међународних агенција, посебно од америчког Еф-Би-Ај-а.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак, 16. јануара, ујутро испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице. Званични Београд најоштрије је осудио убиство и оквалификовао га као терористички акт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана