Islamska država poziva na ubistvo Zukorlića

Agencije
Islamska država poziva na ubistvo Zukorlića

Sarajevo - Medijski servis Islamske države "Furat medija" objavio je snimak u kojem poziva svoje pristalice da ubiju poslanika u parlamentu Srbije Muamera Zukorlića.

Kako su prenijeli sarajevski portali "Furat medija" je pozvao i na ubistvo dr Safeta Kuduzovića, hafiza Dževada Gološa, magistra Elvedina Pezića i drugih islamskih daija (misionara).

Na snimku, koji je objavljen posljednjeg dana juna i koji traje blizu 28 minuta, Zukorlića najviše optužuju da je izdao islam tako što se odrekao pozicije muftije i postao političar, što je pozivao muslimane da glasaju na izborima i što je prihvatio da bude poslanik u Skupštini Srbije, koja je na snimku predstavljena kao hrišćanska zemlja sa hrišćanskim simbolima. Islamska država, odnosno njen pripadnik Abdul-Kajum el Bosni, Zukorliću i ostalima na čije ubistvo se poziva u videu, zamjera što su javno istupili protiv odlazaka Bošnjaka u redove te terorističke organizacije, što nisu pozvali vjernike na džihad i na zaštitu muslimana, ali i zbog toga što su podržali Zukorlićevu odluku da se upusti u političke vode i pozivali vjernike da ga podrže. El Bosni Zukorlića i ostale naziva većim neprijateljima muslimana od nevjernika i da je borba protiv njih veća i značajnija nego protiv nevjernika.

Islamska država je nekoliko časova poslije masakra na aerodromu u Istanbulu objavila mapu svoje prisutnosti u zemljama Evrope. Srbija u regionu jedina ima povećani rizik od potencijalnog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana