Исламска држава позива на убиство Зукорлића

Агенције
Исламска држава позива на убиство Зукорлића

Сарајево - Медијски сервис Исламске државе "Фурат медија" објавио је снимак у којем позива своје присталице да убију посланика у парламенту Србије Муамера Зукорлића.

Како су пренијели сарајевски портали "Фурат медија" је позвао и на убиство др Сафета Кудузовића, хафиза Џевада Голоша, магистра Елведина Пезића и других исламских даија (мисионара).

На снимку, који је објављен посљедњег дана јуна и који траје близу 28 минута, Зукорлића највише оптужују да је издао ислам тако што се одрекао позиције муфтије и постао политичар, што је позивао муслимане да гласају на изборима и што је прихватио да буде посланик у Скупштини Србије, која је на снимку представљена као хришћанска земља са хришћанским симболима. Исламска држава, односно њен припадник Абдул-Кајум ел Босни, Зукорлићу и осталима на чије убиство се позива у видеу, замјера што су јавно иступили против одлазака Бошњака у редове те терористичке организације, што нису позвали вјернике на џихад и на заштиту муслимана, али и због тога што су подржали Зукорлићеву одлуку да се упусти у политичке воде и позивали вјернике да га подрже. Ел Босни Зукорлића и остале назива већим непријатељима муслимана од невјерника и да је борба против њих већа и значајнија него против невјерника.

Исламска држава је неколико часова послије масакра на аеродрому у Истанбулу објавила мапу своје присутности у земљама Европе. Србија у региону једина има повећани ризик од потенцијалног напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана