Huliganima iz Splita od četiri do šest mjeseci zatvora

Srna
Huliganima iz Splita od četiri do šest mjeseci zatvora

Beograd - Petorica huligana iz Splita koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje tokom "vječitog" derbija između "Partizana" i "Crvene zvezde" u Beogradu zaključila su sporazum sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, prema kojem su priznali krivicu za kazne od četiri do šest mjeseci zatvora, koje treba da odsluže u Srbiji.

Istim sporazumom, koji presudom treba da potvrdi Viši sud u Beogradu, predviđeno je da nakon odsluženja kazni Splićani budu proterani iz Srbije, sa zabranom ulaska od pet godina, rekla je branilac nekoliko okrivljenih Maja Trkulja.


Šesti osumnjičeni Splićanin, Damir Tovarević, nije potpisao sporazum sa Tužilaštvom.

Trkulja je za Tanjug precizirala da su se okrivljeni do sada branili ćutanjem, ali da su danas iznijeli svoju odbranu pred tužiocem i priznali krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, što je bio uslov za zaključenje sporazuma.

Prema nagodbi sa tužiocem, Hrvoje Baković, Stjepan Mihovilović i Ante Firić priznali su krivicu za kazne od po šest mjeseci zatvora, Jakov Podrug za kaznu od pet mjeseci, a Ivan Mišković za četiri mjeseca zatvora.

Hrvatski državljani uhapšeni su nakon nereda na beogradskom derbiju sredinom decembra prošle godine.

Tuča u kojoj je povrijeđeno 20 navijača izbila je na južnoj tribini stadiona "Partizana" tokom prvog poluvremena "vječitog" derbija. Tuča je trajala desetak minuta, a okončana je intervencijom pripadnika Žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana