Хулиганима из Сплита од четири до шест мјесеци затвора

Срна
Хулиганима из Сплита од четири до шест мјесеци затвора

Београд - Петорица хулигана из Сплита који се сумњиче за насилничко понашање током "вјечитог" дербија између "Партизана" и "Црвене звезде" у Београду закључила су споразум са београдским Вишим јавним тужилаштвом, према којем су признали кривицу за казне од четири до шест мјесеци затвора, које треба да одслуже у Србији.

Истим споразумом, који пресудом треба да потврди Виши суд у Београду, предвиђено је да након одслужења казни Сплићани буду протерани из Србије, са забраном уласка од пет година, рекла је бранилац неколико окривљених Маја Тркуља.


Шести осумњичени Сплићанин, Дамир Товаревић, није потписао споразум са Тужилаштвом.

Тркуља је за Тањуг прецизирала да су се окривљени до сада бранили ћутањем, али да су данас изнијели своју одбрану пред тужиоцем и признали кривично дјело насилничко понашање на спортској приредби, што је био услов за закључење споразума.

Према нагодби са тужиоцем, Хрвоје Баковић, Стјепан Миховиловић и Анте Фирић признали су кривицу за казне од по шест мјесеци затвора, Јаков Подруг за казну од пет мјесеци, а Иван Мишковић за четири мјесеца затвора.

Хрватски држављани ухапшени су након нереда на београдском дербију средином децембра прошле године.

Туча у којој је повријеђено 20 навијача избила је на јужној трибини стадиона "Партизана" током првог полувремена "вјечитог" дербија. Туча је трајала десетак минута, а окончана је интервенцијом припадника Жандармерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана