Hoti: Vlasnik vozila negdje u Srbiji, nacionalnost nepoznata

Srna
Hoti: Vlasnik vozila negdje u Srbiji, nacionalnost nepoznata

Priština - Posljednji vlasnik vozila za koje se vjeruje da je iz njega pucano na lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića boravi negdje u Srbiji, ali za sada nema informacija koje je nacionalnosti, rekao je zamjenik komandanta policije samoproglašenog Kosova za sjever Besim Hoti.

"Još se ne zna koje je nacionalnosti posljednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražioci. Oni vode istragu po ovlašćenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj", rekao je Hoti za prištinske medije.


On kaže da se istraga ubistva Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje sa međunarodnim institucijama.

Ivanović je ubijen u utorak ujutro ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je ranije da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Ivanovića, pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i da policija pokušava da sazna ko je posljednji kupio taj automobil.

"Odmah po ubistvu Ivanovića, Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam. Imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila", rekao je Rebić za RTS.

On je potvrdio da srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana