Хоти: Власник возила негдје у Србији, националност непозната

Срна
Хоти: Власник возила негдје у Србији, националност непозната

Приштина - Посљедњи власник возила за које се вјерује да је из њега пуцано на лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића борави негдје у Србији, али за сада нема информација које је националности, рекао је замјеник команданта полиције самопроглашеног Косова за сјевер Бесим Хоти.

"Још се не зна које је националности посљедњи власник возила. То су информације које имају само полицијски истражиоци. Они воде истрагу по овлашћењу тужилаца који су одговорни за случај", рекао је Хоти за приштинске медије.


Он каже да се истрага убиства Ивановића води повећаним интензитетом и да полиција сарађује са међународним институцијама.

Ивановић је убијен у уторак ујутро испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Директор полиције Србије Владимир Ребић изјавио је раније да је запаљени аутомобил из којег је, како се сумња, пуцано на Ивановића, припадао Србину из Аустрије.

Он је додао да је возило више пута потом продавано и да полиција покушава да сазна ко је посљедњи купио тај аутомобил.

"Одмах по убиству Ивановића, Тужилаштво Србије за организовани криминал је покренуло предистражни поступак у правцу кривичног дела тероризам. Имамо одређена сазнања, добили смо један траг ка возилу из којег је наводно изведено убиство, имамо податке о власнику тог возила", рекао је Ребић за РТС.

Он је потврдио да српски органи имају одређена сазнања која указују на могуће извршиоце убиства Ивановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана