Haradinaj upozorio Srbe na sjeveru KiM-a

Agencije
Haradinaj upozorio Srbe na sjeveru KiM-a

Priština - Kosovski premijer ,Ramuš Haradinaj, upozorio je danas, nakon sjednice kosovskog savjeta za bezbjednost, Srbe na sjeveru pokrajine da će biti odgovoreno na njihov eventualni pokušaj da proglase autonomiju.

"Niko nema pravo da preduzme unilateralnu akciju ", rekao je on na konferenciji za štampu i dodao da se neće tolerisati kršenje kosovskih zakona, prenosi "Gazeta ekspres".

Haradinaj kaže da će sutra radna grupa moći da podnese izvještaj o nacrtu statuta Zajednice Srpskih Opština.

Prema njegovim riječima, čekalo se na ispunjenje te obaveze iz Brisela, kako bi prištinske vlasti bile sigurne "da je statut ZSO u skladu sa kosovskim zakonima".

Prištinski mediji na albanskom jeziku navode da je sednica kosovskog savjeta za bezbjednost uslijedila dan nakon što su se pojavile navodne informacije da će Srbi sa sjevera pokrajine sutra proglasiti autonomiju, u odgovor na to što Priština nije formirala ZSO.

"Ako neko izlazi iz kosovskih zakona i ugovora, zakon će raditi, nema dileme, dobiće svoj odgovor. Što se tiče sjevera, uvijek smo pozdravili dolazak svakog građanina svijeta u bilo kom dijelu Kosova, a svako ko ulazi na teritoriju Kosova u cilju ometanja javnog reda i mira dobiće odgovor u skladu sa zakonom", rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana