Харадинај повукао захтјев за чланство Косова у Интерполу

Срна
Харадинај повукао захтјев за чланство Косова у Интерполу

Београд - Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај повукао је захтјев за чланство Косова у Интерполу јер за такву иницијативу не постоји довољна међународна подршка, преноси Радио-телевизија Србије /РТС/, позивајући се на саопштење из Харадинајевог кабинета.

Харадинај је саопштио да је одлучио да "одгоди" гласање о чланству Косова у Интерполу, наводећи да су "подршку овој иницијативи пружиле бројне државе", али да је то недовољан број да би гласање било успјешно.


Формално повлачење захтјева услиједило је недуго након што је министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли рекао да Косово нема довољну подршку за чланство у Интерполу, наводи РТС.

Генерална скупштина Интерпола одржава се од 26. до 29. септембра у Пекингу, а Пацоли је навео да косовска делегација није добила визе за улазак у Кину.

Наводећи да су власти у Приштини спремне да преузму обавезе, које проистичу из чланства у Интерполу, Харадинај је позвао представнике држава чланица те организације, да прије наредног гласања посјете Косово.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана