Haradinaj odbio da suspenduje carinske stope

Agencije
Haradinaj odbio da suspenduje carinske stope

Priština - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije prihvatio molbu kosovskog predsjednika Hašima Tačija da, u skladu sa ultimatumom SAD, trenutno suspenduju carinske stope na proizvode iz centralne Srbije i BiH, rečeno je Srni u kabinetu kosovskog premijera.

Haradinaj je, kako navode iz njegovog kabineta, odbio da prihvati Tačijevu molbu, uz obrazloženje da prije ukidanja odluke o carinskim stopama SAD daju garancije da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan sveobuhvatnim sporazumom, uz poštovanje postojećih "graničnih" linija Kosova.

"Nema dogovora o suspenziji carinskih stopa", poručuju iz Haradinajevog kabineta, nakon današnjeg sastanka u Prištini vladajuće Pan koalicije na kojem je trebalo da bude razmotrena platforma o dijalogu sa Srbijom.

On je ponovio da će taksa na proizvode koji potiču iz centralne Srbije i BiH ostati.

Haradinaj je najavio da će do kraja sedmice biti spremna platforma za dijalog sa Beogradom i izrazio nadu da će je podržati i opozicione stranke.

Dopisnik Srne javlja da su današnji sastanak napustili član Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj i predsjednik stranke NISM-a Fatmir Ljimaj, koji je i potpredsjednik privremene kosovske vlade i jedan od najbližih Haradinajevih saradnika.

Mediji prenose da se očekuje da će kosovski pregovarački tim sutra u kosovskoj skupštini predstaviti platformu za dijalog sa Beogradom.

Vlasti samoproglašenog Kosova su 21. novembra prošle godine uvele takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana