Харадинај одбио да суспендује царинске стопе

Агенције
Харадинај одбио да суспендује царинске стопе

Приштина - Премијер Косова Рамуш Харадинај није прихватио молбу косовског предсједника Хашима Тачија да, у складу са ултиматумом САД, тренутно суспендују царинске стопе на производе из централне Србије и БиХ, речено је Срни у кабинету косовског премијера.

Харадинај је, како наводе из његовог кабинета, одбио да прихвати Тачијеву молбу, уз образложење да прије укидања одлуке о царинским стопама САД дају гаранције да ће дијалог Београда и Приштине бити окончан свеобухватним споразумом, уз поштовање постојећих "граничних" линија Косова.

"Нема договора о суспензији царинских стопа", поручују из Харадинајевог кабинета, након данашњег састанка у Приштини владајуће Пан коалиције на којем је требало да буде размотрена платформа о дијалогу са Србијом.

Он је поновио да ће такса на производе који потичу из централне Србије и БиХ остати.

Харадинај је најавио да ће до краја седмице бити спремна платформа за дијалог са Београдом и изразио наду да ће је подржати и опозиционе странке.

Дописник Срне јавља да су данашњи састанак напустили члан Демократске партије Косова Енвер Хоџај и предсједник странке НИСМ-а Фатмир Љимај, који је и потпредсједник привремене косовске владе и један од најближих Харадинајевих сарадника.

Медији преносе да се очекује да ће косовски преговарачки тим сутра у косовској скупштини представити платформу за дијалог са Београдом.

Власти самопроглашеног Косова су 21. новембра прошле године увеле таксе на робу из централне Србије и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана