Група миграната заглављена на граници Србије и Хрватске

Група миграната заглављена на граници Србије и Хрватске 26.12.2017 22:35 | Б92

Београд - Група миграната која се из Србије упутила ка Хрватској је заглављена на граничном прелазу Шид-Товарник и нема назнака да ће хрватска граница бити отворена.

Екипа ТВ О2 је покушала да дође до миграната и границе, али их је у томе спречила погранична полиција, са молбом да напусте то подручје.

"Око стотинак миграната је окупљено око границе, наша екипа је затекла неколико десетина њих, а у групама су и жене и деца, али нисмо могли да их снимимо, све време нас је пратила полиција, тражећи да што пре напустимо то подручје", каже репортер Филип Чукановић.

Према његовим ријечима, до сада су све телевизијске екипе "најнормалније могле да приступе граници и сниме мигранте и то никада није био проблем, све до вечерас".

Како је навео, до изласка из Шида екипу ТВ О2 пратило је једно цивилно возило шидских регистрација, а претходно је успио да добије неке информације од миграната са којима је успио да разговара.

"Мигранти су од јуче на граничном прелазу и спремни су ту да бораве све док се хрватска граница не отвори, како би ушли у Хрватску, а потом и кренули даље ка западној Европи. Мигранти које сам сретао су рекли да ће остати ту док не буду пуштени у Хрватску", извијестио је Чукановић.

Раније је регионална телевизија Н1 јавила да је група миграната на граници између Србије и Хрватске поставила шатор, као и да их обезбјеђује хрватска полиција, иако се налазе на територији Србије.

Такође, наведено је да је група миграната организовала протест, а из Комесаријата за избјеглице и миграције Србије је агенцији Бета речено да се "поново ради о злоупотреби и манипулацији миграната од стране представника појединих невладиних организација".

Подсјетимо, директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић рекао је данас да се десетине миграната свакодневно илегално и нехумано депортује из Хрватске и Мађарске у Србију, као и да се међу њима налазе и они који никада нису били у Србији.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица