Dvojica Albanaca priznala da su planirala napad na reprezentaciju Izraela

Agencije
Dvojica Albanaca priznala da su planirala napad na reprezentaciju Izraela

Priština - Albanci Kenan Plakaj i Besart Peci sa Kosova priznali su da su planirali teroristički napad na fudbalske reprezentativce Izrela prošle godine.

Plakaj je priznao da je organizovao nabavku, prebacivanje i ilegalno posjedovanje oružja i ekploziva, a Peci da je posjedovao ilegalno oružje.

Dvojici Albanaca, od devet optuženih za pripremanje terorističkog napada na izraelski fudbalski tim, kazna će biti određena na kraju sudskog postupka koji je u toku, navode prištinski mediji.

Prethodno je na prvom ročištu krivicu priznao Arton Ahmeti.

U ovoj terorističkoj grupi optuženi su Visar Ibiši, Burim Istrefi, Leotrim Vojvoda, Flamur Gaši, Ljuljzim Gaši, Arton Ahmeti, Kenan Plakaj, Leotrim Musliju i Besart Peci.

Kosovska policija je u novembru prošle godine uhapsila 19 osoba zbog sumnje da imaju kontakte sa takozvanom "Islamskom državom" i da su planirali napade na Kosovu i u susjednoj Albaniji.

Kosovski Specijalno tužilaštvo tereti Ibišija, Isterfija, Vojvodu i Flamura Gašija da su preko aplikacije "Telegram" svjesno prihvatili poziv Ljavdrima Muhadžerija iz Kačanika, vođe i aktivnog pripadnika terorista "Islamske države", da napadnu izraelske igrače i navijače tokom utakmice u Albaniji.

Ahmeti i Ljuljzim Gaši optuženi su za pripremanje terorističkih akata i napade na međunarodne bezbjednosne institucije na Kosovu, dok je Musliju optužen za ilegalno posjedovanje oružja.

Muhadžeri je ove godine ubijen na Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana