Двојица Албанаца признала да су планирала напад на репрезентацију Израела

Двојица Албанаца признала да су планирала напад на репрезентацију Израела 20.12.2017 23:00 | Агенције

Приштина - Албанци Кенан Плакај и Бесарт Пеци са Косова признали су да су планирали терористички напад на фудбалске репрезентативце Изрела прошле године.

Плакај је признао да је организовао набавку, пребацивање и илегално посједовање оружја и екплозива, а Пеци да је посједовао илегално оружје.

Двојици Албанаца, од девет оптужених за припремање терористичког напада на израелски фудбалски тим, казна ће бити одређена на крају судског поступка који је у току, наводе приштински медији.

Претходно је на првом рочишту кривицу признао Артон Ахмети.

У овој терористичкој групи оптужени су Висар Ибиши, Бурим Истрефи, Леотрим Војвода, Фламур Гаши, Љуљзим Гаши, Артон Ахмети, Кенан Плакај, Леотрим Муслију и Бесарт Пеци.

Косовска полиција је у новембру прошле године ухапсила 19 особа због сумње да имају контакте са такозваном "Исламском државом" и да су планирали нападе на Косову и у сусједној Албанији.

Косовски Специјално тужилаштво терети Ибишија, Истерфија, Војводу и Фламура Гашија да су преко апликације "Телеграм" свјесно прихватили позив Љавдрима Мухаџерија из Качаника, вође и активног припадника терориста "Исламске државе", да нападну израелске играче и навијаче током утакмице у Албанији.

Ахмети и Љуљзим Гаши оптужени су за припремање терористичких аката и нападе на међународне безбједносне институције на Косову, док је Муслију оптужен за илегално посједовање оружја.

Мухаџери је ове године убијен на Сирији.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица