Два мјесеца без Оливера Ивановића

Агенција
Два мјесеца без Оливера Ивановића

Београд - Два мјесеца су прошла од убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда” Оливера Ивановића у Косовској Митровици, а још се не зна ни ко су убице ни ко је наручилац убиства.

Ивановићев адвокат Небојша Влајић каже да породица нема никакве информације о томе докле је истрага стигла.

- Ништа ново се није десило осим што је предмет прешао у Специјално тужилаштво. Драго ми је што се то десило јер митровачко тужилаштво и полиција нису дорасли том задатку - рекао је Влајић, који је разочаран начином на који митровачка полиција ради.

Он каже да се нада да ће Специјално тужилаштво показати да није једнако неспособно или незаинтересовано као што су полиција и тужилаштво у Митровици.

Истрага убиства Ивановића прешла је у руке Специјалног тужилаштва прије недјељу дана због комплексности случаја.

Косовска полиција објавила је снимак аутомобила и позвала грађане да им се јаве ако знају нешто о том возилу, које су снимиле камере испред просторија Ивановићеве странке на дан убиства.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да има много чудних ствари у истрази убиства, али да како вријеме пролази све мање вјерује да трагови убиства воде на српску страну.

Он је навео да је он говорио Ивановићу да треба да му дају обезбјеђење, али да је Ивановић рекао да га то не занима.

- Рекао сам му да морамо наћи начина како да буде заштићен, а да то не буду наши државни органи јер то није могуће - рекао је Вучић.

Предсједник је рекао и да сто људи у Србији ради на случају.

- То је армија људи која ради само то, што показује од коликог је то значаја за нас и нашу земљу. Имају један задатак - да нађу налогодавце Ивановићевог убиства - рекао је Вучић.

Ивановић је убијен са шест метака из дуге "деветке" 16. јануара.

Предсједник Косова Хашим Тачи рекао је да су мотиви злочина криминалне природе, да ће починиоци бити откривени иако ће истина некога бољети. Тачи је додао да ће Приштина сарађивати са Београдом у циљу расвјетљавања убиства.

Кубуровић

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је у петак да Београд нема нових података о истрази убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Иначе, у петак су се навршила тачно два мјесеца откако је лидер ГИ СДП убијен у Косовској Митровици.

- Иако је Тужилаштво за организовани криминал одговорило на готово све замолнице које су биле упућене од приштинских органа којих је до сада било пет, са супротне стране нисмо имали такав реципроцитет када је ријеч о сарадњи - казала је Нела Кубуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана