Drama i napad nožem u Hitnoj pomoći u Prijepolju: Zaklaću te, Turčine

Agencije
Drama i napad nožem u Hitnoj pomoći u Prijepolju: Zaklaću te, Turčine

Prijepolje - Muškarac V.M. iz Prijepolja napao je nožem u subutu ujutru medicinskog tehničara A. M. iz Brodareva u službi Hitne pomoći, piše "Blic".

Kako navode, V.M. je medicinskom tehničaru pretio "da će ga zaklati".

Napadnuti muškarac je za "Blic" rekao da je V.M. "smireno ušao u prostorije Hitne pomoći", ali da je potom verbalno napao doktorku I.P. zbog toga kako je obučena i našminkana.

"Pokušao sam da ga smirim i rekao mu da sedne. Kad je seo zavrnuo je majicu i kazao: ‘Imam nešto za tebe’. Onda je iz izvukao veliki nož, od policije sam kasnije saznao da je sečivo bilo dugo 30 centimetara. Mahinalno sam ga uhvatio za ruku, a on je nož podigao u visini mog vrata. U tom trenutku umešao se portir koji je pokušao da ga primiri. Iskoristio sam trenutak njegove nepažnje i uleteo u sobu za tehničare. Pokušao je da me udari, ali sam zatvorio vrata pa je nož ostao zaglavljen između vrata i štoka. Vikao je: ‘zaklaću te, Turčine’. Lupao je pokušavajući da uđe u prostoriju, ali sam, naslonjen na vrata, uspeo da ga zadržim", navodi medicinski tehničar.

Kako kaže, napadača poznaju sve njegove kolege jer živi blizu bolnice.

Prema njegovim riječima, jedna doktorka je tokom napada pobjegla na dječje odjeljenje na spratu i pozvala policiju koja je ubrzo došla i savladala ga.

Poslije hapšenja V.M. je saslušan i biće predat Višem tužilaštvu U Užicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana