Ђурић сутра поново на Косову и Метохији

Танјуг
Ђурић сутра поново на Косову и Метохији

Београд - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће сутра, 7. априла, поноћној Васкршној литургији у манастиру Бањска.

Да ће Ђурић боравити на КиМ и присуствовати литургији у манастиру Бањска саопштила је Канцеларија за КиМ, а вијест је потврђена и у Приштини.

Наиме, да ће Ђурић сутра бити на КиМ саопштило је и косовско министарство пољних послова.

Ђурићев одлазак на Косово и Метохију долази свега двије седмице након његовог хапшења, 26. марта, од којег је Приштина начинила политички спектакл, а покушала да га објасни наводним непоштовањем процедуре везане за посјете, те ускраћивањем дозволе Ђурићу, иако, по тој процедури, он није дужан да тражи дозволу, већ само да благовремено обавијести о посјети.

Савјетник министра спољних послова, Јетлир Зиберај и сада за Газету експрес каже да је тај ресор "одобрио" Ђурићу посјету.

"Да, захтјев за посјету је одобрен у духу мира и разумијевања поводом православног ускрсног празника", рекао је Зиберај за Еџпрес.

Додао је да Ђурић, као и сви други вјерници, има право да се моли у било којој цркви у којој жели.

"Правила ће се придржавати, јер се суочава са новом реалношћу на Косову и са том реалношћу су упознати сви српски државни званичници", навео је он за Еџпрес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана