Ђурић: Срби на КиМ ће реаговати одговорно и смирено

Танјуг
Ђурић: Срби на КиМ ће реаговати одговорно и смирено

Београд - Нико од Срба на Косову и Метохији неће предузети било шта, ни везано за Заједницу српских општина, нити било шта друго, што би пружило изговор било појединим Албанцима или злонамерним деловима међународне заједнице да против Срба преузму било какву акцију, рекао је данас директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Грађани Србије на КиМ су са олакшањем примили поруке предсједника Србије Александра Вучића, рекао је Ђурић за РТС.

Додао је да нико од Срба неће предузети ништа и да ће реаговати озбиљно, одговорно и смирено.

“Оно што забрињава јесте кампања притисака, дезинформација, у којима нажалост учествују и поједини Срби, који за рачун Приштине и рачун појединих страних држава, говоре о тобожњим сценаријима договорених сукоба, подела и томе слично”, казао је Ђурић.

Навео је да су то приче које треба да створте алиби појединим круговима у Приштини, како би предузимали мјере против Срба на КиМ.

“То је изузетно опасно”, истакао је директор владине Канцеларије.

Упитан за појачање трупа КФОРА на сјеверу КиМ, Ђурић је казао да КФОР има јасно дефинисану улогу и мисију, као и држава Србија.

“Срби су данас задовољни порукама председника Вучића, јер знају да држава Србија штити њих. Тако и КФОР има своје обавезе, које ми очекујемо да у потпуности испуни и ми очекујемо да се КФОР понаша неутрално и да смањује тензије. Наша војска је у контакту са њима”, рекао је он.

Коментаришући најаве за заузимање Газивода, Ђурић је навео да има много оних који покушавају да унесу немир и зато шире гласине о различитим акцијама.

“Желим да поручим да грађани немају разлога да брину, држава ради свој посао и према међународној заједници и безбедносно, а они који шире различите дезинформације то свакако не раде у интересу наше земље, већ у интересу представника Приштине”, казао је Ђурић и додао да ће о томе више бити ријечи на сутрашњој седници Савета безбедности.

Упитан шта мисли о данашњем саопштењу из Брисела, Ђурић је казао да би много више волио да је умјесто тих саопштења чуо да је посао урађен.

“Међутим, како смо и упозоравали месецима уназад, посао није урађен. Да су они урадили свој посао и да је Приштина урадила свој посао, данас нико не би могао да манипулише овом темом и на вештачки начин да ствара тензију. Лоше урађен домаћи задатак”, казао је.

Ђурић је поновио да ће Србија реаговати као озбиљна и одговорна држава.

“Наши људи неће наседати на провокације, неће предузимати било шта што би било коме дало изговор и све ће бити у реду”, закључио је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана