Đurić: Haradinaju će suditi srpski organi

Srna
Đurić: Haradinaju će suditi srpski organi

Beograd - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić rekao je da je premijer /samoproglašenog/ Kosova Ramuš Haradinaj za Srbiju optuženi ratni zločinac i da će srpski organi da mu sude prvom prilikom.

"Od svih drugih država sveta, od 192 države članice UN ćemo nastaviti da tražimo da ga, onog momenta kada /Haradinaj/ kroči na njihovu teritoriju, izruče Srbiji. To su u obavezi", rekao je Đurić.


On je napomenuo da Srbija "goni" Haradinaja i da će on ostati na svim Interpolovim potjernica i na svim mjerama koje srpski organi preduzimaju, te je uvjeren da će, ne samo Haradinaj, nego i mnogi drugi /pripadnici OVK/, kad-tad doći u poziciju da odgovaraju.

"Najviše bih voleo da za ime Ramuša Haradinaja i mnoga druga imena nikada u životu više ne čujem, osim u izreci pravosnažnih presuda protiv njega", rekao je Đurić za TV "Pink".

Komentarišući mogućnost da Haradinaj, koji je na srpskoj potjernici, bude priveden u Briselu ako se pojavi u dijalogu Beograda i Prištine, Đurić je rekao da bi Brisel trebalo to da uradi ako poštuje međunarodno pravo.

On je odbacio kritike pojedinih predstavnika opozicije u Srbiji zbog toga što su članovi "Srpske liste" podržali izbor Haradinaja za premijera samoproglašenog Kosova, navodeći da Srbi taže način kako da prežive i opstanu, jer se svaki put kada izađu na ulicu sretnu sa nekim od njegovih ratnih saboraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana