Ђурић: Харадинају ће судити српски органи

Срна
Ђурић: Харадинају ће судити српски органи

Београд - Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије Марко Ђурић рекао је да је премијер /самопроглашеног/ Косова Рамуш Харадинај за Србију оптужени ратни злочинац и да ће српски органи да му суде првом приликом.

"Од свих других држава света, од 192 државе чланице УН ћемо наставити да тражимо да га, оног момента када /Харадинај/ крочи на њихову територију, изруче Србији. То су у обавези", рекао је Ђурић.


Он је напоменуо да Србија "гони" Харадинаја и да ће он остати на свим Интерполовим потјерница и на свим мјерама које српски органи предузимају, те је увјерен да ће, не само Харадинај, него и многи други /припадници ОВК/, кад-тад доћи у позицију да одговарају.

"Највише бих волео да за име Рамуша Харадинаја и многа друга имена никада у животу више не чујем, осим у изреци правоснажних пресуда против њега", рекао је Ђурић за ТВ "Пинк".

Коментаришући могућност да Харадинај, који је на српској потјерници, буде приведен у Бриселу ако се појави у дијалогу Београда и Приштине, Ђурић је рекао да би Брисел требало то да уради ако поштује међународно право.

Он је одбацио критике појединих представника опозиције у Србији због тога што су чланови "Српске листе" подржали избор Харадинаја за премијера самопроглашеног Косова, наводећи да Срби таже начин како да преживе и опстану, јер се сваки пут када изађу на улицу сретну са неким од његових ратних сабораца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана