Detalji ubistva Srbina u Beču: Izboden se dovukao do izlaza sa stanice da potraži pomoć

Detalji ubistva Srbina u Beču: Izboden se dovukao do izlaza sa stanice da potraži pomoć 03.10.2017 19:13 | bli

Banjaluka - Dvadesetjednogodišnji Srbin, čije ime nije saopšteno, izboden je nožem nasmrt u nedjelju uveče u Beču, dok je njegov prijatelj Bugarin (31) teško povređen. Kako pišu austrijski mediji mladić iz Srbije se borio za život i krvav je dopuzao do izlaza iz željezničke stanice kako bi pronašao pomoć. Nažalost nakon toga je u bolnici podlegao teškim povredama.

Kako austrijski mediji navode, njih je napala četvoročlana grupa u kojoj su bili Avganistanci i Čečeni.

- U nedjelju rano ujutru došlo je do obračuna između dvije grupe muškaraca. Sa jedne strane su se nalazili Srbin i Bugarin, a sa druge dvojica Avganistanaca i dva Čečena. Dvadesetdvogodišnji muškarac potegao je nož i izbo Srbina po grudima, rukama i nogama, a potom je nasrnuo i na Bugarina - naveli su policijski zvaničnici.

Kako pišu austrijski mediji krvavi tragovi pokazuju da se žrtva borila za život i da je pokušao da se odbrani.

- Mladić je dopuzao do drugog izlaza iz stanice - pišu mediji.

Srbin i njegov prijatelj su odmah prebačeni u bolnicu, ali nažalost mladiću iz Srbije nije bilo pomoći.

- On je preminuo oko sat i po vremena po dolasku u bolnicu. Bugarin je zbrinut, nalazi se u teškom stanju, ali nije životno ugrožen - prenose mediji.

Napadači su odmah pobjegli sa lica mjesta, ali ih je policija ubrzo locirala i uhapsila.

- Čečen koji je izbo Srbina pronađen je obliven krvlju žrtava. Još uvijek se ne zna koji je bio razlog tuče. Sva četvorica stranaca su zadržana i u toku su njihova saslušanja, a osumnjičeni za ubistvo priznao je krivicu - navode austrijski mediji.

Godar S. (47), radnik kioska ispred kog se dogodio obračun, ispričao je da je scena bila jeziva.

- Htio sam da zatvorim radnju kad su se potukli. Cijela ulica je bila krvava, bilo je strašno - ispričao je on.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica