Детаљи убиства Србина у Бечу: Избоден се довукао до излаза са станице да потражи помоћ

Детаљи убиства Србина у Бечу: Избоден се довукао до излаза са станице да потражи помоћ 03.10.2017 19:13 | bli

Бањалука - Двадесетједногодишњи Србин, чије име није саопштено, избоден је ножем насмрт у недјељу увече у Бечу, док је његов пријатељ Бугарин (31) тешко повређен. Како пишу аустријски медији младић из Србије се борио за живот и крвав је допузао до излаза из жељезничке станице како би пронашао помоћ. Нажалост након тога је у болници подлегао тешким повредама.

Како аустријски медији наводе, њих је напала четворочлана група у којој су били Авганистанци и Чечени.

- У недјељу рано ујутру дошло је до обрачуна између двије групе мушкараца. Са једне стране су се налазили Србин и Бугарин, а са друге двојица Авганистанаца и два Чечена. Двадесетдвогодишњи мушкарац потегао је нож и избо Србина по грудима, рукама и ногама, а потом је насрнуо и на Бугарина - навели су полицијски званичници.

Како пишу аустријски медији крвави трагови показују да се жртва борила за живот и да је покушао да се одбрани.

- Младић је допузао до другог излаза из станице - пишу медији.

Србин и његов пријатељ су одмах пребачени у болницу, али нажалост младићу из Србије није било помоћи.

- Он је преминуо око сат и по времена по доласку у болницу. Бугарин је збринут, налази се у тешком стању, али није животно угрожен - преносе медији.

Нападачи су одмах побјегли са лица мјеста, али их је полиција убрзо лоцирала и ухапсила.

- Чечен који је избо Србина пронађен је обливен крвљу жртава. Још увијек се не зна који је био разлог туче. Сва четворица странаца су задржана и у току су њихова саслушања, а осумњичени за убиство признао је кривицу - наводе аустријски медији.

Годар С. (47), радник киоска испред ког се догодио обрачун, испричао је да је сцена била језива.

- Хтио сам да затворим радњу кад су се потукли. Цијела улица је била крвава, било је страшно - испричао је он.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица